091230 Bålstabilitet (Core) idag...

Idag var det bålstabilitet på schemat..

Började som vanligt med uppvärmning och stretsh ca 15min.. Har satt ihop ett eget program som jag sedan kommer forsättta med vid crossbanan..

När man bara tränar bålen eller core (som det oxo heter) under ett pass så orkar den muskeln arbeta aktivt i endast 15-20minuter..

Mitt pass idag blev ca 25minuter och det märktes på slutet att jag inte kunde kontrollera stabiliteten.. och tappade hållning. Så det blir lite ändring till nästa gång jag kör detta program.

Vad är Core då?
Det är kroppens kärna, varifårn all kroppslig rörelse utgår ifrån.. Core är den innersta delen runt magen/ruggen som man inte ser men kan känna. Den används som en hiss och ger avlastning av ryggraden. Så har man problem med ryggen så kan detta vara en bov bland mycket annat.

Träning?
Många kan ha en svag core muskulatur som också orsakar dålig teknik på gymmet. Vilket uteslutar i ökad skaderisk. Desto mer vikter desto mer aktivitet av coren behövs. Så slarva inte med denna viktiga muskel. Den är viktig och det behöver inte vara omstädigt.. Det går utmärkt att baka in dessa med sina andra övningar på gymmet.

Behöver du hjälp? Kontakta mig...
/Mikaela    mikaela@mxgirl.se  070-52 13 411
Allmänt | | 2 kommentarer |

091229 Pass1...

Idag körde jag mitt första pass för denna vecka.. Eftersom vi körde skridskor i söndags och kroppen var rätt mör igår, så fick det bli en liten ändring i shemat..

Så idag blev det intervallpass med mycket kroppsövningar.

Avslutade passet med ännu fler intervaller på bollen.. 

Börjar känna mig riktigt stark och stabil i kroppen! En skön känsla =)
Som märks bra vid alla bollövningar./Mikaela


Allmänt | | Kommentera |

091227 Skridskor idag!

Idag blev det skridskoåkning.. Vi var några stycken som körde lite match i ca 1timme.. Det tog säkert 15min innan kroppen vande sig att jobba och andas i kylan..

Men sen var det full fart, en bra och rolig träning.

Så man är rätt trött just nu..

Men såg till att inte hinna frysa efter man varit ute och blivit svettig. Viktigt! när imunförsvaret blir försvagat efter man tagit ut sig.
Så det blev snabbt på med torra kläder och sen hem och ta en varm dusch..

Så nu orkar man inte mycket mer idag =)

Imorgon börjar min andra vecka på mitt nya träningsprogram.

/Mikaela
Allmänt | | Kommentera |
Upp